Меню
26 квітня 2013

Всесвітній обсяг продажу гібридних автомобілів Toyota і Lexus перевищів 5 мільйонів

Компанія Toyota Motor Corporation (TMC) повідомляє, що сукупний світовий обсяг продажу її гібридних автомобілів станом на 31 березня 2013 р. перевищив відмітку в 5 мільйонів, досягши показника в 5,125 мільйонів одиниць.

На сьогоднішній день Toyota Motor Corporation пропонує клієнтам 19 гібридних моделей легкових автомобілів, а також 1 гібридну модель з можливістю підзарядки від електромережі приблизно у 80 країнах і регіонах по всьому світу.

TMC прагне і надалі розширювати асортимент своєї продукції, при цьому збільшуючи кількість країн та регіонів, у яких продаються її гібридні автомобілі. Від сьогодні і до кінця 2015 р. TMC планує запустити в глобальний продаж усього 18 нових гібридних моделей, включаючи одну модель з підзарядкою від електромережі.

Згідно з розрахунками, за станом на 31 березня 2013 р. гібридні автомобілі виробництва TMC викинули в повітря вуглекислого газу, який повсюдно вважається причиною глобального потепління, приблизно на 34 мільйони тонн менше, ніж зробили б автомобілі аналогічного розміру та потужності, що працюють на бензині. Окрім цього, за оцінкою ТМС, її гібридні автомобілі допомогли зекономити близько 12 мільярдів літрів бензину порівняно з кількістю, споживаною бензиновими автомобілями аналогічного розміру.

У серпні 1997 року TMC представила на ринку Toyota Coaster Hybrid EV, а в грудні того ж року Toyota Prius — перший у світі гібридний пасажирський автомобіль масового виробництва. Відтоді гібридні автомобілі Toyota Motor Corporation користуються шаленою популярністю серед споживачів по всій земній кулі.

Заступник голови Toyota Motor Corporation пан Такеші Учіямада, який був відповідальним за розробку першого покоління автомобілів Prius, розповідає: «Перше покоління Prius було розроблене нами з метою створення транспорту, пристосованого до потреб XXI сторіччя, а також на знак стурбованості Toyota проблемами довкілля. Нам довелося проектувати гібридну систему цілковито з нуля, і це було зовсім нелегким завданням. Однак ми не побоялися прийняти цей виклик. Випуск першого покоління автомобілів Prius приніс результати вище будь-яких очікувань, оскільки споживачі почали більше цікавитися станом навколишнього середовища та приділяти більше уваги гібридним автомобілям. Розуміння з боку покупців на етапі запуску моделі заклало фундамент для її подальшого загального впровадження, і відтоді споживачі продовжували незмінно підтримувати гібридні автомобілі виробництва Toyota Motor Corporation. Я дуже вдячний їм за це».

Користувачі гібридів отримують перевагу у вигляді зниження витрат на утримання автомобіля. Повногібридна технологія Toyota також відіграє важливу роль у покращенні якості атмосферного повітря завдяки зменшенню шкідливих викидів та відсутності твердих часток порівняно з дизельними двигунами.

З лінійки гібридних автомобілів, що виробляються компанією Toyota Motor Corporation, в Україні офіційно представлені: повногібридний Toyota Prius третього покоління, новий Toyota Auris Hybrid, стильний кросовер Lexus RX 450h, седан бізнес-класу Lexus ES 300h, динамічний GS 450h, флагманський Lexus LS 600h L та перший у світі повногібридний компактний автомобіль класу «люкс» — Lexus CT 200h.

Залишились запитання?
Проставляючи цю відмітку я надаю свою однозначну  Згоду на обробку своїх персональних даних

Дякуємо за візит на сайт Тойота Центр Вінниця.
Ми прагнемо бути кращими для вас!

Є ідеї та пропозиції щодо покращення нашої роботи?

Так, де написати?
Завжди раді зустрічам з вами!