Меню
31 січня 2020

Дострибнути до мети

Триває рекламна кампанія від Toyota Corolla та проєкт про досягнення зірок українського спорту — «Витривалість робить тебе легендою». Ми вже поділилися історіями успіху Олега Верняєва, олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики, Георгія Зантарая, чемпіона світу із дзюдо, Юлії Левченко, української легкоатлетки та віцечемпіонки світу зі стрибків у висоту. Наразі представляємо вам історію української легкоатлетки Марини Бех-Романчук, срібної призерки чемпіонату світу з легкої атлетики, котра досягла значних результатів у стрибках у довжину та визнана найкращою спортсменкою жовтня 2019 року за підсумками Національного олімпійського комітету України*. Як же все почалося та що супроводжувало її на спортивному шляху?

Перші тренування з легкої атлетики для Марини не стали доленосними. Вже за два тижні вона полишила заняття спортом. Проте у віці 11 років дівчина потрапила до тренера Вадима Крушинського, який розгледів її талант і прищепив любов до стрибків та перемог. Тоді Марині довелося обирати: продовжувати малювати у художній школі чи серйозно зайнятися спортом. Й дівчина не помилилася із вибором.

«Спортивний талант Марини — це відмінні природні дані, плюс старанна праця, дисциплінованість, самовідданість та вміння долати труднощі. А якщо говорити про витривалість спортсменки, то скажу так: 10-11 тренувань на тиждень говорять про неї без слів», — зазначає Вадим Крушинський, заслужений тренер України з легкої атлетики.

Великий спорт — це не лише перемоги, а й низка невдач. Марина продовжувала робити нові й нові спроби після кожної поразки — зосередившись, поверталася до сектора, набирала необхідну швидкість у розбігу та показувала на що здатна. За словами Марини, у кожного великого досягнення в житті є своя ціна, котру необхідно заплатити. Необхідно не полишати надій та не опускати рук у найскладніших ситуаціях. Саме це допомогло дівчині здобувати бажані результати.

«Витривалість — це насамперед сила волі. Іноді тренування бувають дуже виснажливими. Особливо, якщо потрібно відпрацювати спортивну техніку, багато разів повторюючи свої спроби. В такі моменти втома накопичується, проте тобі потрібно її здолати й продовжити тренування. Ось тут й проявляються твої сила волі та бажання відшліфувати техніку до необхідного рівня. Кожного разу переконую себе, що це допоможе мені на шляху до мети — додати у стрибку ті самі декілька сантиметрів, котрі й приведуть до перемоги, при цьому додати їх після п’ятої-шостої спроби. Це і є справжня витривалість», — коментує Марина.

Читайте повну версію ексклюзивного інтерв’ю Марини Бех-Романчук про її спортивні досягнення та співпрацю з Toyota Corolla на сайті НВ.


* За даними сайту НОК України

За додатковою інформацією щодо Toyota Corolla, включно з цінами, звертайтеся, будь ласка, до оТойота Центр Вінниця "Преміум Моторс".

Залишились запитання?
Проставляючи цю відмітку я надаю свою однозначну  Згоду на обробку своїх персональних даних

Дякуємо за візит на сайт Тойота Центр Вінниця.
Ми прагнемо бути кращими для вас!

Є ідеї та пропозиції щодо покращення нашої роботи?

Так, де написати?
Завжди раді зустрічам з вами!