Меню
3 квітня 2020

Як правильно дезінфікувати автомобіль. Поради для водіїв

В умовах карантину та обмеженого користування громадським транспортом в Україні особистий автомобіль стає найоптимальнішим засобом пересування. Однак потрібно пам’ятати про заходи безпеки — автомобіль слід регулярно дезінфікувати як всередині, так і зовні.

 

Нижче відповідаємо на найбільш актуальні запитання та даємо поради щодо необхідної дезінфекції поверхонь автомобіля.

/

Запитання: які місця в автомобілі є найбільш забрудненими?

Відповідь: найбільш забрудненими є місця, з котрими користувачі контактують найчастіше. У салоні автомобіля такими деталями є кермо, ручки дверей та склопідйомники, підлокітники, регулятори положення сидінь, паски безпеки, килимки, тримачі для склянок, аудіо- та мультимедійна системи.  Зовні — найбільш забрудненими є ручки дверей, кнопка багажного відділення та кнопка бензобака.

Запитання: які засоби найкраще впораються з дезінфекцією автомобіля?

Відповідь: за даними ВООЗ, для дезінфекції поверхонь найкраще підходять звичайне мило, спиртові розчини для дезінфекції з вмістом спирту від 60% та дезінфекційні розчини з вмістом хлору.

/
/

Запитання: чи можуть спиртовмісні антисептики пошкодити поверхні в автомобілі? Які засоби краще використовувати для шкіряного салону, а які — для килимків?

Відповідь: справді, спиртові розчини можуть пошкодити або знебарвити поверхні в салоні. Щоб цього не сталося, не розпилюйте антисептик безпосередньо на поверхню — натомість нанесіть його на м’яку тканину та протріть необхідні деталі. Шкіряне оздоблення після цього необхідно додатково обробити засобами для захисту шкіри.  Гумові килимки, ворс та тканину краще почистити за допомогою мильного розчину, який не пошкодить їхню текстуру.

Запитання: про що ще варто пам’ятати при дезінфекції автомобіля?

Відповідь: при дезінфекції автомобіля слід дбати і про власну гігієну. Після того як ви відчинили автомобіль та сіли за кермо, необхідно протерти антисептиком не лише ручки дверцят, а й свої руки. Лише після цього можна починати обробляти дезінфектором поверхні в автомобілі. Після дезінфікування слід ретельно провітрити салон. 
І пам’ятайте: дотримуючись порад щодо дезінфекції свого автомобіля, ви допомагаєте знизити ризик поширення вірусу. Бережіть себе та своїх близьких!

/
 
Залишились запитання?
Проставляючи цю відмітку я надаю свою однозначну  Згоду на обробку своїх персональних даних

Дякуємо за візит на сайт Тойота Центр Вінниця.
Ми прагнемо бути кращими для вас!

Є ідеї та пропозиції щодо покращення нашої роботи?

Так, де написати?
Завжди раді зустрічам з вами!